مشخصات فردی و زندگینامه
نام:محمد
نام خانوادگی:عشایری منفرد
پست الکترونیک:m.ashaiery@gmail.com
تخصص ها:فقه و اصول ، تفسیر ، ادبیات عرب

زندگی نامه

بسم الله الرحمن الرحیم

محمد عشایری منفرد

 در سال 1354 در روستای ییلاقی "خانه خمیس" در حوالی شیراز به دنیا آمد. پس از تولدش، خانواده به شهرستان فیروزآباد مهاجرت کرد. در فیروزآباد از 5 سالگی به دبستان رفته و تحصیلاتش را تا پایان سال چهارم دبیرستان در رشته علوم تجربی  ادامه داد. در سال 1372 بدون شرکت در امتحانات دیپلم به حوزه علیمه قم شتافت سه سال بعد تحصیل ادبیات عربی را به پایان برد و امتحانات دیپلم را هم در کنار تحصیلات حوزوی، به صورت غیرحضوری گذراند.

    پس از اتمام تحصیل ادبیات(1376) بلافاصله در کنار تحصیل لمعتین به صورت رسمی تدریس علوم ادبی را نیز آغاز کرد. این تدریس بعدها در مدارس حوزه‌ علمیه، جامعه المصطفی، جامعه الزهراء، واحد خوهران دفتر تبلیغات، مرکز تخصصی تفسیر، بنیاد نهج البلاغه، مرکز تربیت مدرس حوزه علمیه، مرکز تربیت مدرس حوزه‌های خواهران، مؤسسه رهپویان سید الشهداء، دار الحدیث و ... ادامه پیدا کرد. در اردیبهشت 1387 در اجلاس اساتید مدارس حوزه علمیه قم به عنوان یکی از استادان برتر مورد تقدیر قرار گرفت. وی از سال 1388 به صورت رسمی به تدریس در سطوح عالی حوزه‌ی علمیه قم (در مدرسه فیضیه و مدرسه خان) پرداخت. از سال 1388 به صورت ناپیوسته به برگزاری کارگاه‌های دانش افزایی اساتید حوزه‌های علمیه برادران و خواهران در سطح کشور نیز دعوت شد.

   در میان فعالیت‌های آموزشی، تحصیل فقه و اصول و مطالعات زبانی (با تأکید بر زبان قرآن و نهج البلاغه)‌ را با شوقی دیگرگونه ادامه داد؛ در سال1383 تحصیل کفایه را به فرجام رساند و از آن سال تا کنون در دروس خارج حضرات آیات آقایان سبحانی، مددی، علیدوست، گنجی و  ... شرکت کرده است. وی در سال 1390 پایان نامه سطح 3 خود را با عنوان "مرجحات باب تزاحم" با درجه عالی و در سال 1393 پایان نامه سطح چهار خود را با عنوان "قانون اهم و مهم و قلمرو آن در تزاحم احکام و تزاحم حقوق" با درجه عالی دفاع کرد.

   در کنار امر تدریس از فعالیت‌های پژوهشی نیز غافل نبوده است؛ حاصل این فعالیتها دو کتاب منتشر شده، دو کتاب در دست انتشار، بیش از 5 مقاله علمی پژوهشی منتشر شده، و بیش از 15مقاله منتشر شده‌ی دیگر می‌باشد.خداوند متعالاز میان آثار قلمی وی، آثار زیر را مورد توجه بیشتری قرار داد؛

 1. رساله فقهی سطح چهار، در  سال 1393 در دومین اجلاسیه مدیران و صاحب نظران حوزوی عرصه پژوهش، در بین 10 پایان نامه برتر حوزه علمیه، مورد تقدیر قرار گرفت.

2. رساله فقهی سطح چهار وی، در سال 1393، در شانزدهمین همایش کتاب سال حوزه نیز به عنوان اثر شایسته تحسین، تقدیر شد.(http://yon.ir/NRnuS ) 

3. کتاب "معناشناسی بلاغی قرآن" در سال 1393، در هفدهمین جشنواره بین المللی شیخ طوسی حائز رتبه شد.

4.مقاله فقهی  «بازپژوهی مجازات رجم در قرآن»، در سال 1394 در هجدهمین جشنواره بین المللی شیخ طوسی حائز رتبه سوم شد. 

5. وی در سال 1394 در هفته پژوهش به عنوان یکی از پژوهشگران برتر المصطفی در مجتمع عالی امام خمینی ره مورد تقدیر قرار گرف

6. مقاله «معناشناسی مصدر مضاف...» در سال 1396 در اولین جشنواره ملی سید علیخان مدنی حائز رتبه اول، شد.   

7. مقاله «نقش سید علیخان مدنی در توسعه دانش بدیع»  در سال 1397 در کنگره بین المللی نقش شیعه در پیدایش و گسترش علوم اسلامی،به عنوان یکی از ده مقاله برتر کنگره مورد تقدیر قرار گرفت. (http://yon.ir/Tu8IN ) 

8. پژوهشگر برگزیده مجتمع زبان، ادبیات و فرهنگ‌شناسی جامعة المصطفی  1398
9. پژوهشگر برگزیده مجتمع زبان و ادبیات و فرهنگ شناسی 1399.
10. پژوهشگر تقدیر شده در همایش فعالان پژوهشی المصطفی در سال1400.

11. اثر برگزیده بیست و پنجمین جشنواره شیخ طوسی؛ بهمن 1402، با مقاله «نظریه جامع باب تزاحم؛ از ابتکارات محقق نائینی ره» 

Orkid ID

0000-0002-8847-0554